Hummus z Hempeat Roślinne Klopsiki Spicy

Ilość porcji: 2 | Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

  • 1 opakowanie klopsików pikantnych

  • hummus

  • 2 łyżki oliwy z oliwek

  • ½ łyżeczki wędzonej papryki

  • Pita

  • Natka pietruszki lub świeża kolendra


Przepis

  1. Na średniej patelni rozgrzej niewielką ilość oliwy, dodaj klopsiki i smaż ok 1,5-2min.

  2. Dodaj wędzoną paprykę i wymieszaj.

  3. Zdejmij z ognia. Na talerzu okrężnym ruchem nałóż porcję hummusu robiąc w środku zagłębienie.

  4. Nałóż porcję klosików i polej oliwą.

  5. Udekoruj natką pietruszki lub kolendrą. Podawaj z gorącą pitą.


     

 
 

Pozostałe przepisy

Previous
Previous

Hempeat Roślinne Klopsiki a’la szwedzkie

Next
Next

Grecka pita z Hempeat Gyros i sosem Tzatziki