Tacos z Hempeat Roślinny Gyros i salsą warzywną
Ilość porcji: 2 | Czas przygotowania: 15 min.
Składniki
1 opakowanie Hempeat Roślinny Gyros
8 kukurydzianych tortilli
Sałata rzymska
Sos mango-chipotle
Świeża kolendra
Salsa:
Pomidor
1 żółta papryka
½ czerwonej cebuli
Awokado
Limonka
Sól
Przepis
Przygotuj salsę: pokrój pomidora (usuń wcześniej nasiona), paprykę, cebulę i awokado w drobną kostkę, następnie wymieszaj i dopraw solą oraz sokiem z limonki.
Rozgrzej dużą patelnię.
Hempeat Roślinny Gyros podsmaż na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu przez około 2 minuty.
Przemieszaj Hempeat na patelni, wlej kilka kropel wody i poukładaj obok siebie tortille na gorącym Hempeat.
Poczekaj 30 sekund aż tortille zmiękną od pary. Wyłącz ogień.
Na gorące tortille nakładaj sałatę, porcję Hempeat, salsę warzywną, posyp świeżą kolendrą i polej sosem mango-chipotle lub inną meksykańską ulubioną salsą. Podawaj z ćwiartkami limonki.