Tacos z Hempeat Roślinny Gyros i salsą warzywną

Ilość porcji: 2 | Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

  • 1 opakowanie Hempeat Roślinny Gyros

  • 8 kukurydzianych tortilli

  • Sałata rzymska

  • Sos mango-chipotle

  • Świeża kolendra

Salsa:

  • Pomidor

  • 1 żółta papryka

  • ½ czerwonej cebuli

  • Awokado

  • Limonka

  • Sól


Przepis

  1. Przygotuj salsę: pokrój pomidora (usuń wcześniej nasiona), paprykę, cebulę i awokado w drobną kostkę, następnie wymieszaj i dopraw solą oraz sokiem z limonki.

  2. Rozgrzej dużą patelnię.

  3. Hempeat Roślinny Gyros podsmaż na niewielkiej ilości oleju na średnim ogniu przez około 2 minuty.

  4. Przemieszaj Hempeat na patelni, wlej kilka kropel wody i poukładaj obok siebie tortille na gorącym Hempeat.

  5. Poczekaj 30 sekund aż tortille zmiękną od pary. Wyłącz ogień.

  6. Na gorące tortille nakładaj sałatę, porcję Hempeat, salsę warzywną, posyp świeżą kolendrą i polej sosem mango-chipotle lub inną meksykańską ulubioną salsą. Podawaj z ćwiartkami limonki.

 
 

Pozostałe przepisy

Previous
Previous

Spaghetti z Hempeat Roślinne Klopsiki Italian i sosem pomidorowym

Next
Next

Hempeat Roślinne Klopsiki a’la szwedzkie