Hempeat Roślinne Klopsiki a’la szwedzkie

Ilość porcji: 2 | Czas przygotowania: 15 min.

Składniki

  • 1 opakowanie Hempeat Roślinne Klopsiki

  • Ziemiaczane puree

  • Wegański sos pieczeniowy

  • Konfitura z żurawiny

  • Gotowany zielony groszek 

  • ½ Cytryny – skórka 


Przepis

  1. Rozgrzej niewielką ilość oleju na średnim ogniu.

  2. Podsmaż klopsiki 2-3 min. 

  3. Gorące puree ziemniaczane wymieszaj ze startą skórką z cytryny.

  4. Na talerzu ułóż porcję puree, poukładaj na nim klopsiki, obok ułóż porcję groszku i żurawiny.

  5. Klopsiki i puree polej gorącym sosem pieczeniowym.

 
 

Pozostałe przepisy

Previous
Previous

Tacos z Hempeat Roślinny Gyros i salsą warzywną

Next
Next

Hummus z Hempeat Roślinne Klopsiki Spicy